WIEBERT_

WIEBERT

WIEBERT_residentie

Het oude winkelpand van de Gaper (aan de Lange Hezelstraat 4 in het centrum van Nijmegen), zal de aankomende maanden worden ingezet als residentie voor kunstenaars die ieder het pand gedurende een maand zullen gebruiken als atelier. Gedurende deze maand waarin de kunstenaar naar een eindproduct toewerkt, is het werkproces van de kunstenaar voor de passant te volgen in de etalage en op gezette tijden via een online live stream. Met WIEBERT_residentie brengen we de kunstenaars en de kunst naar de mensen toe op een veilige afstand conform de richtlijnen van het RIVM. 

WIEBERT_residentie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen en SLAK ateliers.

Wat is WIEBERT?

Met dit nieuwe concept faciliteert Stichting Hubert jonge lokale makers om tot een show te komen. Hiermee geeft Wiebert het nieuwe talent van de stad een kans om te experimenteren en te groeien.

Oorspronkelijk is WIEBERT een maandelijks terugkerend concept en kent twaalf edities op het terrein van Stichting Hubert. Eén showdag (/avond of weekend) met elke keer een andere ‘maker.’ Deze maker is een lokale beginnende (professionele) kunstenaar die zelf de inhoud en de vorm van de expo, voorstelling, presentatie of het optreden bepaalt. Wanneer de situatie het toe laat, worden deze edities bij Hubert weer hervat. 

WIEBERT is op zoek naar makers

Voor WIEBERT_residentie zijn we altijd op zoek naar kunstenaars die voor een maand bij ons aan de slag willen gaan. Wij bieden een atelier, publiek, materiaalvergoeding en een honorarium.

Bij WIEBERT_residentie gebruiken kunstenaars voor een werkperiode van één maand ons pand als atelier. Gedurende deze maand waarin de kunstenaar naar een eindproduct toewerkt, is het werkproces te volgen in de etalage en op gezette tijden via een online live stream.

Neem contact met ons op voor vragen of om je aan te melden.