WIEBERT

WIEBERT is het kunst- en cultuurproject van Hubert

Jonge en talentvolle makers ontwerpen de samenleving van morgen. WIEBERT ondersteunt deze makers en geeft ze een podium. Zo presenteren we een representatieve afspiegeling van de Nijmeegse en Gelderse cultuur en laten we de diversiteit zien die de cultuur van onze stad en regio voedt.

 

Kijk op www.wiebert.com voor alle projecten.

WIEBERT shows

WIEBERT zoekt nieuw talent om te begeleiden en ondersteunen in het vormen van een show – in een of meerdere kunstdiscipline(s) – en te introduceren bij het Nijmeegse publiek. Er wordt een podium geboden aan makers die zoeken naar speelruimte, bijvoorbeeld om zich te ontwikkelen binnen hun discipline of juist iets daarbuiten uit te proberen. 

 

Deze maker is een beginnend kunstenaar uit de regio Nijmegen die zelf de inhoud en de vorm van de expo, voorstelling, presentatie of het optreden bepaalt.

 
Fotograaf: Stef van Oosterhout

WIEBERT_residentie is gestart als spin-off van WIEBERT en is door de pandemie in het leven geroepen. WIEBERT_residentie bood tijdens de eerste lockdown tijdelijk een residentie in het centrum van Nijmegen aan beeldende kunstenaars. Het werkproces en het eindresultaat waren te volgen in de etalage en online. Vanaf 2021 is het residentie project voortgezet bij Hubert. 

 

Nu bestaat het programma van WIEBERT_residentie uit jaarlijks zes korte werkperiodes op het terrein van Hubert, waarin steeds een andere maker een kunstingreep doet. De makers kunnen gebruik maken van het hele terrein als werkplek, waarbij het maakproces te volgen is voor de bezoekers van Hubert. Tijdens de residentie krijgt de maker de kans om te experimenteren, buiten kaders te treden en sluimerende ideeën tot uitvoering te brengen. Met de kunstingreep die de maker doet, drukt deze een stempel op Hubert. Met iedere residentie ontstaat er weer een nieuw kunstwerk die de culturele broedplaats verrijkt, van een muurschildering tot rijdend kunstobject.

 

WIEBERT is op zoek naar makers

Ben jij een maker en geïnteresseerd om een show of residentie te doen? Mail dan naar WIEBERT@hubertnijmegen.nl