WIEBERT

Wat is WIEBERT?

Met dit nieuwe concept faciliteert Stichting Hubert jonge lokale makers om tot een show te komen. Hiermee geeft Wiebert het nieuwe talent van de stad een kans om te experimenteren en te groeien.

Oorspronkelijk is WIEBERT een maandelijks terugkerend concept en kent twaalf edities op het terrein van Stichting Hubert. Eén showdag (/avond of weekend) met elke keer een andere ‘maker.’ Deze maker is een lokale beginnende (professionele) kunstenaar die zelf de inhoud en de vorm van de expo, voorstelling, presentatie of het optreden bepaalt. Wanneer de situatie het toe laat, worden deze edities bij Hubert weer hervat. 

WIEBERT shop

WIEBERT heeft ook een merchandise lijn! Dit zijn 

shirts met onder andere ontwerpen van kunstenaars.

 

Met de opbrengst van de merchandise kan WIEBERT in de toekomst getalenteerde makers een podium blijven bieden.

De WIEBERT shop is  online te bezoeken op www.WIEBERT.com

Het oude winkelpand van de Gaper (aan de Lange Hezelstraat 4 in het centrum van Nijmegen), was voor de periode april – november 2020 ingezet als residentie voor kunstenaars die ieder het pand gedurende een maand hebben gebruikt als atelier. Gedurende deze maand waarin de kunstenaar naar een eindproduct heeft toegewerkt, was het werkproces van de kunstenaar voor de passant te volgen in de etalage en op gezette tijden via een online live stream. Met WIEBERT_residentie brachten we de kunstenaars en de kunst naar de mensen toe op een veilige afstand conform de richtlijnen van het RIVM. 

WIEBERT_residentie wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente NijmegenCultuur Oost en SLAK ateliers.

WIEBERT is op zoek naar makers

Voor WIEBERT zijn we altijd op zoek naar makers voor een samenwerking.

Voor vragen of voor meer informatie kun je mailen naar wiebert@hubertnijmegen.nl of ga naar www.WIEBERT.com