Ontmoetingsplek voor makers en publiek

Stichting Hubert is een culturele broedplaats, vanaf 2019 gevestigd in de wijk ‘de Hazenkamp’ in Nijmegen. Stichting Hubert maakt kunst en cultuur beschikbaar en toegankelijk middels verschillende projecten.

 

Stichting Hubert gelooft dat kunst het leven meer kleur geeft, je anders naar dingen laat kijken, mensen met elkaar kan verbinden en een positieve uitwerking op het leven van mensen heeft. Kunst en cultuur is voor iedereen ‘beschikbaar’ maar niet altijd even toegankelijk omdat de kloof tussen kunst, makers en publiek soms te groot is. We zetten ons in om deze beschikbaarheid en toegankelijkheid samen te laten vallen door de kloof te dichten en hiermee kunst en cultuur toegankelijker te maken voor een divers publiek. Uiteindelijk pogen we hiermee om kunst en cultuur een grotere rol te laten spelen in het leven van iedereen. 

 

Met de projecten WIEBERT en WIEBERT_residentie maakt Stichting Hubert talentontwikkeling van jonge, regionale makers mogelijk en geeft deze makers een podium. WIEBERT begeleidt en faciliteert deze makers bijvoorbeeld in conceptontwikkeling en uitvoering, door het beschikbaar stellen van ruimte en techniek en middels financiële ondersteuning. WIEBERT ontwikkelt en organiseert samen met deze makers allerlei soorten shows in verschillende kunstdisciplines. Door de diverse programmering worden verschillende doelgroepen aangesproken.