Hubert Filmclub

Hubert filmclub

Vaste prik op de donderdagavond.

Iedere donderdag vind bij ons de Hubert Filmclub plaats. Een gevarieerd filmprogramma van arthouse films passeert de revu.

Houd Facebook of deze pagina in de gaten voor het filmprogramma van de komende tijd. Of bestel alvast direct je tickets hieronder. Tot donderdag! 

Save a seat en bestel een ticket.

In deze klassieke, soms absurde, comedy vertellen de heren van Monty Python, bekend van de innovatieve serie Monty Python’s Flying Circus, het verhaal van koning Arthur en de zoektocht naar de Heilige graal. Onderweg krijgen koning Arthur en zijn  ridders onder anderen te maken met een monsterlijk konijn, een brug bewaker die Tim heet en moeten ze op zoek naar een struikgewas voor een bende gevaarlijke ridders. Dus mocht je van droge engelse humor houden, dan is dit de perfecte film voor jou!
Op haar bruiloft wordt op de zwangere huurmoordenaar Beatrix door haar voormalige partner Bill en zijn bende, The Deadly Vipers, een poging tot moord gepleegd. Na 4 jaar in een coma ontwaakt ze, haar baby is haar ontnomen. Dus besluit ze dat ze wraak zal nemen op Bill, zijn bende en iedereen die haar in de weg staat, ze heeft maar een een voornaamste wens; KILL BILL.
In deze comedydrama en een pareltje van een film gemaakt door Wes Anderson gaat een schrijver op zoek naar inspiratie, in Zubrovka verblijft hij in het bijna verlaten Grand Budapest Hotel. Hier raakt hij in gesprek met Zero Mustafa, de huidige eigenaar die er als piccolo werkte in het jaar 1930. Zero vertelt hem over diens jeugd, toen het hotel een populaire bestemming was met een anonieme eigenaar. Alles ging goed, tot de minnares van de concierge, monsieur Gustave, wordt vermoord. De erfenis die Gustave van haar krijgt ontketend een hoop gedoe.
Het is het jaar 2029, de wetenschap is inmiddels zo ver dat niet alleen lichaamsdelen vervangen kunnen worden door elektronica, maar ook het brein geupload kan worden in een robotbrein; “the shell”. Elk mens is aangesloten aan een wereldwijd netwerk, dit brengt natuurlijk gevaren met zich mee en dus is er een speciale inlichtingendienst die de veiligheid van dit netwerk bewerkt. Major (Motoko Kusanagi) werkt voor de inlichtingendienst en wordt met haar team op een zaak gezet van een hacker die met een virus de “shells” van mensen besmet.  Ghost in the shell is een cyberpunk anime en wordt gezien als een van de beste anime ooit.